NOK KONA BODO!!!!!!!!!!!!

OLEH:CHE NORAINI CHE OMAR
Nok kona bodo!!!!!!!!!!!, ( Nak corner bodoh!!!!!) dalam bahasa melayu standart) itulah kata-kata kesat yang dilempar khas oleh seorang pemandu kereta wira terhadap seorang pemandu teksi ketika pemilik kata2 kesat tadi ingin u-turn yang pada ketika itu sebuah teksi berada di belakangnya. Walhal dalam keadaan itu, wanita berkenaan yang patut dipersalahkan kerana u-turn ditempat yang salah. tp lain lak jadinya.
Walaubagaimanapun, pemandu teksi berkenaan akhirnya melemparkan kata2 yang sama terhadap wanita yang dikenalpasti sebagai pengkid itu. Wanita itu kemudianya membalas balik kata-kata yang sama pada si pemandu teksi dengan perkataan mu bodooo laaaa dengan nada suara keperempuanan. Pada mulanya mungkin ingin tonjolkan watak kelakian itu, namun apakan daya kuasa untuk mengubah segalanya bukan ada pada kita. Akhirnya keluar suara lembut bagai perempuan kerana dia itu sememangnya perempuan. hahahahahaha.
Kejadiaan itu berlaku pada hari jumaat iaitu hari aku kena ditugaskan untuk cover pasal MB Kelantan di Dataran Ilmu Kota Bharu. Tujuan aku ke tempat itu untuk create story abt tok guru, tapi Tok Guru tak dapat hadir pada hari tersebut.. Walaupun tak dapat story abt tok guru, namun ada juga story yang paling menarik pada hari itu yang boleh aku create tok jadikan tatapan lucu buat aku dan editor aku yang turut serta pada hari itu. Kejadian yang berlaku iyu membuatkan kami gelakĀ  terdekeh-dekeh sehingga keluar air mata. Kata aku pada editor, hari ini bukan jalan-jalan je sampai bawa balik yangan kosong, tp ada story yang lrbih menarik yang boleh kami olahkan. Kejadian itu berlaku tanpa diduga. Itulah storynya…….huhuhuhu.heheheheheh.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: